Veilig.com - Nieuws

Heb jij een vluchtplan?

Heb jij een vluchtplan? Gevaar zit in een klein hoekje en kan op een onverwacht moment toeslaan. U hebt niet altijd de mogelijkheid of tijd om uzelf in veiligheid te brengen. Ondanks dat zijn er mogelijkheden om uzelf zo goed mogelijk voor te bereiden op gevaarlijke situaties, veiligheid is namelijk een keuze. Kiest u er ook voor om een vluchtplan voor te bereiden en zo een situatie te creëren om uzelf en uw naasten te beschermen tegen gevaar? Een goed vluchtplan red levens!

Veilig wonen voor ouderen

Veilig wonen voor ouderen Elk huishouden moet rekening houden met brand. Brand is tenslotte voor iedereen gevaarlijk, maar als u wat ouder bent is het nog belangrijker om een brandveilige woning te hebben. De wens van de meeste senioren is om zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel te wonen. Om zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel te kunnen leven speelt veiligheid een grote rol. Het is natuurlijk de bedoeling dat iedere woning zo veilig mogelijk is, maar voor ouderen is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn, zeker als u wat minder mobiel bent. In dit artikel geven wij u daarom een aantal handige tips, welke uw woning zo veilig mogelijk maken.

Wat moet je doen bij een woningbrand

Wat moet je doen bij een woningbrand Wist je dat er gemiddeld 25 huizen per dag te maken hebben met een woningbrand? Dit betekent dat de brandweer gemiddeld 25 keer per dag moet uitrukken voor woningbranden, wat neerkomt op 175 keer per week, 775 keer per maand en meer dan 9.000 keer per jaar. Een woningbrand gebeurd dus vaker dan je zou denken! Daarom leggen wij in dit artikel uit wat je moet doen bij een woningbrand.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »