Veilig.com - Nieuws

Waarom je een koolmonoxidemelder nodig hebt

Waarom je een koolmonoxidemelder nodig hebt Koolmonoxide klinkt misschien minder gevaarlijk dan brand, omdat het niet te zien is. Maar dat is juist hetgeen wat koolmonoxide zo gevaarlijk kan maken. Koolmonoxide is zowel kleurloos als geurloos en ontstaat bij onvolledige verbranding. U merkt pas dat er koolmonoxide in uw huis is wanneer u gezondheidsklachten krijgt. Deze gezondheidsklachten beginnen met hoofdpijn, duizeligheid en moeheid. Aangezien deze klachten niet snel gekoppeld worden met koolmonoxide, en hoge concentraties zelfs levensbedreigend kunnen zijn, is het van belang om vooraf de juiste maatregelen te treffen.

Veilig wonen voor ouderen

Veilig wonen voor ouderen Elk huishouden moet rekening houden met brand. Brand is tenslotte voor iedereen gevaarlijk, maar als u wat ouder bent is het nog belangrijker om een brandveilige woning te hebben. De wens van de meeste senioren is om zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel te wonen. Om zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel te kunnen leven speelt veiligheid een grote rol. Het is natuurlijk de bedoeling dat iedere woning zo veilig mogelijk is, maar voor ouderen is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn, zeker als u wat minder mobiel bent. In dit artikel geven wij u daarom een aantal handige tips, welke uw woning zo veilig mogelijk maken.

Brandveiligheid in de keuken

Brandveiligheid in de keuken In de keuken kan een brand al snel ontstaan als er even niet wordt opgelet, maar wat doet u dan? Door uw keuken zorgvuldig in te richten en te zorgen voor de juiste veiligheidsmaatregelen, zorgt u er al snel voor dat uw keuken een veiligere omgeving wordt. Naast deze veiligheidsmaatregelen is het belangrijk dat u over de juiste producten op het gebied van veiligheid beschikt, die te gebruiken zijn in de keuken.

Wat moet je doen bij een woningbrand

Wat moet je doen bij een woningbrand Wist je dat er gemiddeld 25 huizen per dag te maken hebben met een woningbrand? Dit betekent dat de brandweer gemiddeld 25 keer per dag moet uitrukken voor woningbranden, wat neerkomt op 175 keer per week, 775 keer per maand en meer dan 9.000 keer per jaar. Een woningbrand gebeurd dus vaker dan je zou denken! Daarom leggen wij in dit artikel uit wat je moet doen bij een woningbrand.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »