Veilig.com - Nieuws

De Insafe Design Rookmelder

De Insafe Design Rookmelder Je kiest altijd zorgvuldig je interieur wat perfect bij je woning past, zodat je jezelf helemaal thuis voelt. Wat is er dan mooier dan een rookmelder die hier ook perfect bij aansluit? Met de nieuwe Insafe rookmelder maak je je woning én veilig én perfect in balans met je interieur!

Kom oud en nieuw veilig door!

Kom oud en nieuw veilig door! Oud en nieuw! Dat moet natuurlijk gevierd worden met oliebollen, champagne én vuurwerk. Echter komt het steeds vaker voor dat er talloze ongevallen plaatsvinden rondom de feestdagen. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet waar u zelf misschien nog niet aan gedacht heeft. Dit zorgt ervoor dat u en uw gezin veilig naar het nieuwe jaar gaan!

De toegevoegde waarde van kleine en mobiele melders

De toegevoegde waarde van kleine en mobiele melders Het is algemeen bekend dat het hebben van een rookmelder en een koolmonoxidemelder in huis onmisbaar is voor uw veiligheid thuis. Maar naast de gangbare en meer bekende melders voor thuis, zijn er ook kleinere mobiele/draagbare melders. Deze melders zijn uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld in caravans of op boten en makkelijk te gebruiken.

Rookmelders. Is het verplicht om deze te hebben?

Rookmelders. Is het verplicht om deze te hebben? Rookmelders zijn in Nederland niet verplicht om te hebben, dit in tegenstelling tot een aantal landen om ons heen, zoals Engeland en Frankrijk. Wel is het zo dat nieuwbouwwoningen (vanaf 2003) standaard voorzien moeten zijn van een rookmelder. Deze wetgeving heeft in 2012 een upgrade gekregen. Sinds dat jaar moeten ook alle woningen die gerenoveerd worden, voorzien worden van een rookmelder. Wij adviseren u contact op te nemen met de lokale autoriteiten (gemeente en brandweer) om in kaart te brengen wat de eisen binnen uw gemeente zijn. Dit geldt ook voor België (zie laatste alinea).

Wat is het verschil tussen ionisatierookmelders, optische rookmelders en thermische rookmelders?

Wat is het verschil tussen ionisatierookmelders, optische rookmelders en thermische rookmelders? In rookmelder is in ieder huishouden en bij elk bedrijf onmisbaar. Gezien er echter zo veel verschillende soorten rookmelders zijn; ionisatierookmelders, optische melders, thermische rookmelders, begrijpen wij dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom vertellen wij u in dit artikel kort wat het verschil is tussen deze rookmelders en voor welk type u het beste kunt kiezen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »