Veilig.com - Nieuws

Veiligheid in en rond de kinderkamer

Veiligheid in en rond de kinderkamer Een kinderkamer moet er natuurlijk leuk uit zien, maar daarnaast is het ook belangrijk dat deze praktisch is. U zult hier namelijk heel wat uren met de kleine doorbrengen. Echter bent u er niet altijd bij om een oogje in het zeil te houden. Daarom is het belangrijk dat de kinderkamer veilig is. In dit artikel geven wij handige tips & tricks om uw kinderkamer zo veilig mogelijk te maken.

Veilig stoken doe je zo!

Veilig stoken doe je zo! Haal de schaatsen maar uit het vet en zorg ervoor dat u genoeg hout op voorraad heeft, de winter komt er nu namelijk echt aan! Voor volgende week wordt een langere periode met koud weer voorspeld, de temperatuur kan dalen tot gemiddeld -5. Tijdens zo’n periode van koud weer is er niets fijner dan opwarmen bij de open haard, een paar blokjes hout erin en stoken maar! Maar hoe veilig is uw open haard eigenlijk?

Veilig wonen voor ouderen

Veilig wonen voor ouderen Elk huishouden moet rekening houden met brand. Brand is tenslotte voor iedereen gevaarlijk, maar als u wat ouder bent is het nog belangrijker om een brandveilige woning te hebben. De wens van de meeste senioren is om zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel te wonen. Om zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel te kunnen leven speelt veiligheid een grote rol. Het is natuurlijk de bedoeling dat iedere woning zo veilig mogelijk is, maar voor ouderen is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn, zeker als u wat minder mobiel bent. In dit artikel geven wij u daarom een aantal handige tips, welke uw woning zo veilig mogelijk maken.

Wat is het verschil tussen ionisatierookmelders, optische rookmelders en thermische rookmelders?

Wat is het verschil tussen ionisatierookmelders, optische rookmelders en thermische rookmelders? In rookmelder is in ieder huishouden en bij elk bedrijf onmisbaar. Gezien er echter zo veel verschillende soorten rookmelders zijn; ionisatierookmelders, optische melders, thermische rookmelders, begrijpen wij dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom vertellen wij u in dit artikel kort wat het verschil is tussen deze rookmelders en voor welk type u het beste kunt kiezen.

Rookmelder plaatsen: Niet in de keuken, maar waar wel?

Rookmelder plaatsen: Niet in de keuken, maar waar wel? Elk huishouden is tegenwoordig bewust van het belang van een rookmelder. Een rookmelder is tegenwoordig dan ook vindbaar op veel plekken in het huis. Toch gebeurt het nog té vaak dat een rookmelder verkeerd wordt opgehangen. Vaak gebeurt dit vanwege de onwetendheid over het plaatsen van de rookmelder. In de keuken gaat een rookmelder bijvoorbeeld te vaak af door het koken, omdat deze niet op de juiste plek is geplaatst. De rookmelder wordt in sommige gevallen na loop van tijd uitgeschakeld en niet meer geactiveerd, met als gevolg dat deze niet maar af gaat bij een echte brand. Wij willen u dan ook attenderen om dit nooit te doen en de tips van dit artikel goed op te volgen. Voor de beste plaats voor een rookmelder hebben wij daarom een aantal handige tips voor u opgesteld.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »