Veilig.com - Nieuws

De toegevoegde waarde van kleine en mobiele melders

De toegevoegde waarde van kleine en mobiele melders Het is algemeen bekend dat het hebben van een rookmelder en een koolmonoxidemelder in huis onmisbaar is voor uw veiligheid thuis. Maar naast de gangbare en meer bekende melders voor thuis, zijn er ook kleinere mobiele/draagbare melders. Deze melders zijn uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld in caravans of op boten en makkelijk te gebruiken.

Tien tips over koolmonoxidemelders

Tien tips over koolmonoxidemelders Het nut van rookmelders is inmiddels wel bekend bij veel mensen. Het nut van koolmonoxidemelders veel minder. Wist je bijvoorbeeld dat een koolmonoxidelek ook kan ontstaan bij moderne cv-ketels en dan zeker in nieuwbouwhuizen die zeer goed geïsoleerd zijn, bestaat er dan risico op vergiftiging. Als je besluit een koolmonoxidemelder te kopen waar moet je dan op letten. Maar weinig mensen weten welke koolmonoxidemelder het beste is om aan te schaffen, of weten niet waar je een koolmonoxidemelder moet hangen. In dit artikel lees je de top 10 tips waarin jouw vragen over de koolmonoxidemelder worden beantwoord!

Feit of fabel?

Feit of fabel? Koolmonoxide is een stof welke schadelijk kan zijn voor het lichaam en komt vaker voor dan je in eerste instantie zou verwachten. Zo komt koolmonoxide vrij bij uitlaatgassen van auto’s en bij het roken van tabak, maar ook bij het verwarmen van uw huis. In huis komt deze gas vaak vrij Cv-ketels, geisers en bij het gebruik van de openhaard. Het is belangrijk dat je weet hoe je bewust met koolmonoxide omgaat. In dit artikel en bijbehorend filmpje zetten we de feiten en fabels over koolmonoxide op een rijtje.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »