Veilig.com - Nieuws

Hoe test je een rookmelder?

Hoe test je een rookmelder? Om optimaal gebruik te kunnen maken van de veiligheid van een rookmelder is het belangrijk dat deze met regelmaat wordt getest, maar hoe test je nou een rookmelder? Hoe vaak moet ik een rookmelder testen? Hoe lang heb ik mijn rookmelder eigenlijk al en misschien nog wel belangrijker hoe lang gaat een rookmelder mee? Zorg er voor dat uw rookmelder altijd werkt en voorkom onnodige problemen..

Vergeet niet je rookmelder(s) te onderhouden

Vergeet niet je rookmelder(s) te onderhouden Het onderhouden van een rookmelder klinkt misschien niet als de meest spannende klus. Wellicht is het zelfs nog nooit in je opgekomen om je rookmelder schoon te maken. Toch is het wel erg fijn als je niet midden in de nacht wakker hoeft te schrikken van het alarm van een rookmelder, terwijl dit loos alarm blijkt te zijn. Wij geven u daarom tips hoe u een rookmelder onderhoudt.
Rookmelders zorgen voor een veilig gevoel in uw huis en slaan bij het geringste brandalarm direct alarm. Vaak hoort u dan een hard alarm met een geluid dat kan oplopen tot 110db. U wilt er altijd zeker van zijn dat als het alarm afgaat er ook daadwerkelijk iets aan de hand is. Het is daarom belangrijk dat de melder af en toe een schoonmaakbeurt krijgt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »