Veilig.com - Nieuws

De brandklasse bepaalt hoe jij een brand moet blussen

De brandklasse bepaalt hoe jij een brand moet blussen Als er brand bij u in de woning of op het werk ontstaat, is het belangrijk te weten om welke klasse brand dit gaat. Elke brandklasse heeft namelijk zijn eigen manier van blussen. Om de veiligheid van uzelf en uw gezin te waarborgen, is het belangrijk om de brand zo snel mogelijk waar te nemen. Dit kunt u doen door het installeren van  rookmelders. Daarnaast is het belangrijk om eerst de brand te identificeren, om zo de brand sneller onder controle te krijgen.

Kies bij brand het juiste blusmiddel

Kies bij brand het juiste blusmiddel Bij een beginnende brand in uw woning bent u vaak zelf in staat om deze te blussen. Het is uiteraard wel belangrijk dat u zelf geen gevaar loopt bij het blussen van deze brand. Het blussen van een brand begint met het juiste blusmiddel. Iedere soort brand vereist zijn eigen soort blusmiddel. Water is bijvoorbeeld een veelgebruikt blusmiddel en is vaak genoeg om een kleine, beginnende brand te blussen. Het is handig om een tuinslang in huis te hebben die elke kamer in uw woning kan bereiken.

Brandveiligheid in de keuken

Brandveiligheid in de keuken In de keuken kan een brand al snel ontstaan als er even niet wordt opgelet, maar wat doet u dan? Door uw keuken zorgvuldig in te richten en te zorgen voor de juiste veiligheidsmaatregelen, zorgt u er al snel voor dat uw keuken een veiligere omgeving wordt. Naast deze veiligheidsmaatregelen is het belangrijk dat u over de juiste producten op het gebied van veiligheid beschikt, die te gebruiken zijn in de keuken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »