Veilig.com - Nieuws

Voorkom CO-vergiftiging met een gasdetectiepen

Voorkom CO-vergiftiging met een gasdetectiepen

Eerder hadden wij een artikel geschreven over waarom het handig is om een koolmonoxidemelder te hebben voor een veilige woning, maar wat nou als u van plan bent dit jaar weg te gaan met uw familie in een camper of met de boot? Moet u dan ook een koolmonoxidemelder meenemen? Of zijn hier andere maatregelen die u kunt treffen? In dit artikel vertellen wij een andere manier om koolmonoxidelekken op te sporen.

De brandklasse bepaald hoe jij een brand moet blussen

De brandklasse bepaald hoe jij een brand moet blussen

Als er brand bij u in de woning of op het werk ontstaat, is het belangrijk te weten om welke klasse brand dit gaat. Elke brandklasse heeft namelijk zijn eigen manier van blussen. Om de veiligheid van uzelf en uw gezin te waarborgen, is het belangrijk om de brand zo snel mogelijk waar te nemen. Dit kunt u doen door het installeren van  rookmelders. Daarnaast is het belangrijk om eerst de brand te identificeren, om zo de brand sneller onder controle te krijgen.

Hoe test je een rookmelder?

Hoe test je een rookmelder?

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de veiligheid van een rookmelder is het belangrijk dat deze met regelmaat wordt getest, maar hoe test je nou een rookmelder? Hoe vaak moet ik een rookmelder testen? Hoe lang heb ik mijn rookmelder eigenlijk al en misschien nog wel belangrijker hoe lang gaat een rookmelder mee? Zorg er voor dat uw rookmelder altijd werkt en voorkom onnodige problemen..

Veiligheid in en rond de kinderkamer

Veiligheid in en rond de kinderkamer

Een kinderkamer moet er natuurlijk leuk uit zien, maar daarnaast is het ook belangrijk dat deze praktisch is. U zult hier namelijk heel wat uren met de kleine doorbrengen. Echter bent u er niet altijd bij om een oogje in het zeil te houden. Daarom is het belangrijk dat de kinderkamer veilig is. In dit artikel geven wij handige tips & tricks om uw kinderkamer zo veilig mogelijk te maken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »